Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-29@13:19:55 GMT

نکاتی ضروری درباره تابلو برق و اجزای آن

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۳۴۵۶۵

نکاتی ضروری درباره تابلو برق و اجزای آن

به گزارش افکارنیوز،

تابلو برق سیستمی است که جریان الکتریکی را در مدارهای مختلف ساختمان توزیع می‌کند. این وسیله علاوه بر ایمن کردن انتقال، جریان را بین مدارها منتقل می‌کند. این پنل همچنین باعث می‌شود تا برق در مدارهای فرعی شکسته شود. این محصول همچنین می‌تواند نقش مهمی در محافظت از شما در برابر حوادث مختلف مانند اتصال کوتاه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پنل‌ها انواع مختلفی دارند که از نظر فناوری و کاربردها متفاوت هستند.

در ادامه به چند نکته مهم در مورد تابلوهای برق‌، توسط الکتروکارینا می‌پردازیم.

چه تفاوتی میان انواع مختلف تابلو برق وجود دارد؟

تابلو‌ برق دارای انواع مختلفی و هر کدام از این تابلوها بر اساس نوع ساختاری که دارند، دارای کاربردهای متفاوتی نیز می‌باشند. شما با استفاده از این محفظه‌های بسته می‌توانید، تجهیزات مختلف را بدون نگرانی نصب کنید.

انواع تابلوهای برق موجود شامل موارد زیر می‌شود:

تابلوهای حفاظت و کنترل: این تابلوها برای کنترل موتورهای AC و DC استفاده می‌شوند. این تابلوها در مراکز مهم و بزرگ استفاده می‌شوند. به طور مثال این تابلوها معمولا برای راه‌اندازی و کنترل خطوط در مترو و کارخانه‌های بزرگ استفاده می‌شوند.

تابلوهای پروسه صنعتی: این تابلوها معمولا شامل PLC ها می‌شوند. این تابلوها برای عیب‌یابی کار را به میزان قابل توجهی راحت می‌کند.

تابلوهای اصلاح ضریب قدرت: این تابلوها به تابلوهای بانک خازنی نیز معروف هستند. سیستم‌های بانک خازنی دارای یک رگولاتور می‌باشند. این کار باعث می‌شود ضریب قدرت را به مقدار زیادی افزایش دهد.

تابلوهای توزیع برق: این دسته از تابلوها به توزیع برق بین تجهیزات صنعتی می‌پزدازند. این تابلوها معمولا برای محیط‌هایی مانند کارخانه‌ها،‌ مصارف عمومی،‌ تامین برق ماشین آلات،‌ فرودگاه‌ها و بسیاری موارد دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

حال در ادامه به بررسی موارد و اجزا مختلف تابلوهای برق می‌پردازیم.

صفحه اصلی قطع‌کننده

با استفاده از این صفحه می‌توانید برق را که به اتاق‌ها و مناطق مختلف خانه شما می‌رسد، کنترل کنید. این صفحه از مدارها محافظت می‌کند و ظرفیت آمپر پنل را پیگیری می‌کند. این صفحه به پنل توزیع نیز معروف است. این پنل از گرم شدن مدارها به دلیل نقص لوازم خانگی یا مشکلات سیم‌کشی جلوگیری می‌کند. یک قطع کننده توسط ۳ سیم به چندین جعبه تقسیم یا خروجی در امتداد هر مدار متصل می‌شود.

این صفحات بر اساس میزان آمپراژ و تعداد مدارهایی که می‌توانند اداره کنند،‌ طبقه‌بندی می‌شوند. پنل پس از در نظرگرفتن عوامل زیر انتخاب می‌شود:

وقتی پنلی تعویض می‌شود، باید با ظرفیت آمپر پنل موجود مطابقت داشته باشد. در غیر اینصورت باید به‌‌روز رسانی را انجام دهید. قدرت آمپر در صفحه اصلی قطع‌کننده موجود تعیین می‌شود. دامنه آمپراژ ‌از ۶۰ آمپر برای خانه‌های قدیمی تا ۲۰۰‌ آمپر برای ساختمان‌های جدید است. معمولا ۱۰۰ آمپر تا ۱۵۰ آمپر قابل قبول است، اما می‌توانید پنل‌های قطع‌کننده را در محدوده ۲۰۰ تا ۴۰۰ آمپر نیز پیدا کنید.

جعبه فیوز

جعبه‌های فیوز برای جلوگیری از اضافه بار مدار طراحی شده‌اند. آن‌ها از فیوزهای کوچکی تشکیل شده‌اند که درون یک صفحه الکتریکی قرار می‌گیرند. هر وقت جریان اضافی وجود داشته باشد،‌ فیوز کوتاه می‌شود. این نوع تابلوها معمولا در خانه‌هایی یافت می‌شود که در دهه ۱۹۷۰ یا قبل از آن ساخته شده‌اند. اگر جعبه‌های فیوز در خانه اجازه جریان کافی به وسایل خانه را ندهند، باید پنل را ارتقا دهید.

زیر پنل‌ها

زیر پنل‌ها برای خانه‌هایی که به چندین مدار در همان منطقه مورد نیاز هستند، مناسب هستند. این تابلوهای الکتریکی از طریق مدار قدرت خود را از تابلوهای اصلی می‌گیرند. این قسمت به شما امکان می‌هد که توزیع فعلی خانه را تنظیم کنید.

سوئیچ‌های انتقال

این نوعی زیر صفحه است که برای مدارهایی که از ژنراتور برق پشتیبان استفاده می‌کنند، مناسب است. این کار از طریق انتقال قدرت ژنراتور به برق از طریق صفحه قطع‌کننده انجام می‌شود. شما می‌توانید برق پشتیبان را به پنل قطع‌کننده خانه خود متصل کنید. این موضوع می‌تواند هر زمان که قطعی برق وجود دارد، سوئیچینگ بی عیب و نقصی بین سرویس برق و برق پشتیبان ایجاد کند.

اکثر خانه‌ها در مناطقی که شرایط آب و هوایی غیر قابل پیش‌بینی دارند،‌ دارای ژنراتور پشتیبان هستند. ژنراتورها می‌توانند دارای یک سوئیچ انتقال با رتبه‌بندی مشابه صفحه اصلی قطع‌کننده باشند. دو نوع مختلف سوئیچ انتقال وجود دارد.

دستی: این کلیدهای انتقال همانطور که از نامش پیداست، شامل شروع دستی ژنراتور و سپس سوئیچ بار الکتریکی به توان پشتیبان است.

خودکار: این سوئیچ‌های انتقال اطمینان می‌دهند که هر زمان قطعی برق وجود داشته باشد،‌ به طور خودکار بدون تغییر به منبع تغذیه تبدیل می‌شود.

موارد بالا انواع مختلف تابلو‌های الکتریکی است که در خانه‌ها استفاده می‌شود.

هنگام کار با صفحه مهم است که با دقت این کار را انجام دهید و ایمنی را مد نظر داشته باشد. نکته بعدی این است که هرگز آن‌ها نباید خیس شوند. اگر پنل گرم شود یا مشکل دیگری وجود دارد باید آن را توسط یک برق‌کار مجاز بررسی کنید. همچنین اطمینان از مطابقت آخرین تابلو در خانه با آخرین کدهای الکتریکی بسیار مهم است. در غیر این‌صورت باید آن را به روز کنید. در این مورد نیز ارتقا باید فقط توسط برق‌کار معتبر انجام شود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: برق شرایط آب و هوایی مترو فرودگاه ها تابلو برق انواع مختلف قطع کننده خانه ها پنل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۳۴۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش کتابخانه‌های سیار، نیاز استان ایلام

ایسنا/ایلام مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان ایلام گفت: با وجود نیاز استان در مناطق روستایی و عشایری به کتابخانه سیار، ما فعلأ فقط یک کتابخانه سیار در استان داریم.

«سمیه حیدری» با حضور در ایسنا در این خصوص اظهار کرد: ما در استان کتابخانه سیار نداشتیم و یکی از ضروری‌ترین کارهای راه‌اندازی کتابخانه سیار بود، با مسئولان سپاه امیرالمومنین (ع) استان هماهنگی شد و یک خودرو متناسب در اختیار اداره کل کتابخانه‌های استان قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: برای تجهیز این کتابخانه سیار ۲۰۰ میلیون تومان هزینه شده است و ۷ روستا در شهرستان ایلام را در ۵ روز هفته، پوشش می‌دهد.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان ایلام افزود: با توجه به تعدد روستاهای استان و دسترسی نداشتن کتاب دوستان به‌خصوص دانش‌آموزان، افزایش تعداد کتابخانه ‌های سیار استان ضروری است.
حیدری گفت: تعداد زیادی روستا در شهرستان سیروان وجود دارد که نیازمند کتابخانه سیار هستند اما امکانات نداریم.
وی ابراز امیدواری کرد: رایزنی‌ها با مسئولان کشوری و استانی برای افزایش کتابخانه‌های سیار استان ادامه دارد.
انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • اعضای شورای شهر اصفهان سال گذشته روی چه موضوعاتی بیشتر تمرکز داشتند؟
  • حفظ و احیای معماری اسلامی و ایرانی در یزد ضروری است
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آنها را کند
  • استقرار بالگرد نیروهای مسلح در استان ایلام ضروری است
  • انواع اتصالات لوله داربستی و نکاتی که باید بدانید
  • افزایش کتابخانه‌های سیار، نیاز استان ایلام
  • راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است
  • مصرف بهینه آب در استان بوشهر ضروری است
  • فروش میلیون دلاری شاهکار ناتمام